MENU
Voertuigen vergelijken (0) Mijn aanvragen (0)

+31 (0)343-473700 of e-mail e-mail

Vraag & antwoord


Om u snel van dienst te kunnen zijn vindt u hier het antwoord op de meest gestelde vragen. Als u een vraag heeft die niet in het onderstaande overzicht is vermeld, neem dan contact op met ons zodat wij u persoonlijk verder kunnen helpen.


Hoe groot is de actieradius bij een elektrovoertuig?
Dat is niet zo maar te beantwoorden. Er zijn vele factoren, zoals snelheid, temperatuur, belading en rijstijl welke een grote invloed hebben op de actieradius. Wij gaan er vanuit dat meestal het voertuig een hele dag ingezet kan worden. Wij vragen uw begrip ervoor dat wij geen enkele garantie kunnen geven op de actieradius.

Hoe moeten de accu's opgeladen worden?
Bij de voertuigen zijn de acculaders gedeeltelijk in het voertuig geïntegreerd of worden los meegeleverd, het laadsnoer wordt altijd meegeleverd. Via een normale 230 Volt aansluiting kan de lader aangesloten worden. Indien meerdere voertuigen geladen worden, dan dient dit niet via een stekkerblok te gebeuren. Het kan anders gebeuren dat de zekeringen springen of dat de leidingen te warm worden. Er mag ook niet met extra verlengsnoeren geladen worden omdat de acculader dan niet goed kan functioneren.

Hoe lang duurt het opladen van de accu's?
Een complete acculading duurt ca. 8 tot 12 uur. Zodra een acculading begonnen is moet deze ook compleet afgemaakt worden.

Hoe ingewikkeld is de bediening van de acculader?
Onze verhuurvoertuigen zijn uitgerust met volautomatische acculaders. U hoeft alleen de stekkers in de stopcontacten te doen. Na afloop van de acculading schakelt de acculader automatisch af of gaat in de onderhoudslading.

Kan een extra accupakket meegeleverd worden?
Het is technisch gezien niet mogelijk om het accupakket te vervangen zodra deze ontladen zijn.

Mag ik met de voertuigen op de openbare weg rijden?
Nee. De voertuigen hebben geen toelating voor de openbare weg. Hoewel sommige voertuigen verlichting hebben betekend dit niet dat deze op de openbare weg gebruikt mogen worden. Deze mogen alleen op een prive terrein gebruikt worden.

Hoe oud moet de bestuurder zijn?
Op een prive terrein zijn hier geen regels voor. Wij houden echter een minimum leeftijd van 16 jaar aan. Wij raden echter aan dat de bestuurders minimaal een B-rijbewijs hebben. Eventueel kunt u veiligheidsmensen binnen uw bedrijf of instelling om advies vragen.

Hoe zijn de voertuigen verzekerd?
Wij bieden een optionele wa+volkasko verzekering aan. Onze verzekering biedt geen dekking voor de bestuurder, hiervoor dient u zelf te zorgen.

Waar mag ik met de voertuigen rijden?
Alleen op prive, niet openbaar terrein, de huurvoertuigen zijn niet standaard voorzien van (kenteken)platen. Uiteraard hebben wij ook een aantal Gator's, golfkarren en elektrovoertuigen met kenteken welke voorzien zijn van (kenteken)platen en dus op de openbare weg gebruikt mogen worden. Dit moet u bij uw aanvraag aangeven.

Wat moet ik doen als er een storing is?
Neemt u in dat geval contact op met ons serviceteam op 0343-473707 of techniek@divaco.com. In de meeste gevallen kunnen wij telefonisch u weer op weg helpen. Ook kunt u het formulier voor het aanmelden van storingen gebruiken.

Mag ik reclame aanbrengen op de voertuigen?
Er mag geen stickers en/of reclame aangebracht worden, behalve wanneer wij hier schriftelijk mee accoord gegaan zijn. Schaden en kosten in verbinding met het aanbrengen en/of verwijderen van stickers en/of reclame moeten wij u in rekening brengen.

Moeten de voertuigen schoongemaakt ingeleverd worden?
Nee, wij verzorgen het schoonmaken van het voertuig. De voertuigen dienen wel ontdaan te zijn van los afval etc.

Moeten benzine- of dieselvoertuigen volgetankt ingeleverd worden?
Wij leveren benzine- of dieselvoertuigen volgetankt af. De voertuigen kunt u aan het einde van de gebruiksperiode zelf aftanken. Eventueel kunnen wij dit ook voor u verzorgen, de verbruikte brandstof met een kleine serviceopslag wordt u dan separaat in rekening gebracht.

Wat is de juiste bandenspanning?
2, 4, 6, 8-zitter golfcars en transporter 15-18psi / 1,0-1,5bar.

Onze verhuurspecialist:
Chat